PREGLED PROMETA | POMOĆ  

Windows 7?

Sva Vaša pitanja, prijedlozi i sugestije vezane za Global Internet usluge.

Windows 7?

PostPostao/la Shunyata dana 24 srp 2009, 15:00

Yep, izasla je RTM verzija, divno, evo bas sam je download. Vec postoje driveri za Win 7, a novodno je i potpuno kompatibilna s Vista driverima. Ima tu nekih sitnica koje prosto zahtjevaju nove drivere, kao graficka, no eto vec su i ATI i Nvidia postavili drivere za Windows 7, rijesen problem. Eh sad, mene zanima da li ce mi laditi WLAN Air Live kartica sa Vista 64bitnim driverima?
Shunyata

google adsense
Google

Re: Windows 7?

PostPostao/la baKe dana 24 srp 2009, 17:49

Ne garantujem ti 100%, ali garantujem 90% da će raditi bez problema. Jer su barem do sada svi Vistini drajveri radili bez problema na Win7. Ja lično nisam imao problema sa drajverima od grafičke (Vista 64-bit drajveri na Win7 64 bit).

I de mi reci šta je sa aktivacijom Win7 RTM ?
slika
baKe
počasni uploader :)

PostPostao/la Shunyata dana 24 srp 2009, 19:18

Graficka je sasvim ok, vec postoje Windows 7 driveri.
A i kao sto se vidi radi Vista64 bitni driver za Air Live karticu. :D

Tek sam poceo koristiti Windows 7, i vec mogu reci da sam pozitivno iznenaden, taskbar je sminka do bola, nevjerovatno dobro uradeno. Update nakon sto ga bolje testiram.

Sto se tice aktivacije, navodno radi Toolkit koji se koristi za aktivaciju testne verzije i koji aktivira W7 do 2010 godine, te ce navodno uskoro izaci Toolkit koji ce aktivirati RTM odnosno retail verziju. Meni nesto ne radi Toolkit, i dalje mi pise da imam 30 dana da aktiviram Windows, bacam se u potragu za drugom aktivacijom na netu.
Shunyata

PostPostao/la forzamilan dana 24 srp 2009, 19:43

ja koristim build 7100 RC još od kada je izašao i sve radi normala. ne pada mi na pamet vratiti se na vistu ili xp. pošto finalna verzija ne izlazi do oktobra ne isplati mi se sad ponovo instaliravat ovu RTM verziju. pretpostavljam da je ova RTM build 7600? imali nekih velikih razlika u odnosu na ovu 7100?
It's not the right time to be sober now the idiots have taken over.
forzamilan

PostPostao/la Shunyata dana 24 srp 2009, 19:51

To ti ne bih znao reci, nisam koristio W7 do RTM verzije. RTM verzija je finalna, manje vise. Sve sto dijeli RTM od Retail verzije je marketing, ali to je ta verzija koja ce se prodavati i kupovati.
Shunyata

PostPostao/la Shunyata dana 24 srp 2009, 22:06

Evo ga, naden crack :D Jednostavno, brzo, aktivira Windows 7 for EVA! Napokon
Shunyata

PostPostao/la forzamilan dana 25 srp 2009, 00:44

Shunyata da sad fino radi ftp mogo si je nabacit al nema od toga ništa. instalirao bi ja tu verziju i to 64bitnu ali imam 2gb rama pa dok sebi ne uzmem 4gb ostajem na ovom buildu 7100 32 bitni koji radi ko singerica.
forzamilan

PostPostao/la Shunyata dana 25 srp 2009, 00:56

forzamilan je napisao/la:Shunyata da sad fino radi ftp mogo si je nabacit al nema od toga ništa. instalirao bi ja tu verziju i to 64bitnu ali imam 2gb rama pa dok sebi ne uzmem 4gb ostajem na ovom buildu 7100 32 bitni koji radi ko singerica.

Da, sta je s ftpvom?
Shunyata

PostPostao/la forzamilan dana 25 srp 2009, 10:25

mislim da je disk pun.
forzamilan

PostPostao/la chamyl^^ dana 25 srp 2009, 19:37

ocisticemo disk samo napisite lijepo sta je staro i nepotrebno za delete ma ftp :wink:
slika
chamyl^^
Site Admin

PostPostao/la Shunyata dana 25 srp 2009, 23:17

Sve je to super, ali ja vec danima ne mogu pristupiti FTP serveru uopce, why?
Shunyata

PostPostao/la baKe dana 25 srp 2009, 23:53

Perica je prije mjesec dana i više rekao da će za mjesec dana biti uveden novi pristup ftp serveru, međutim izgleda da će to biti za 1 godinu.

U svakom slučaju, probaj sa drugih pristupnih tački se konektovat.
slika
baKe

PostPostao/la Shunyata dana 26 srp 2009, 13:55

Windows 7 ipak nije tako dobar? Ili prosto isti problem kao i prije?

Desava mi se ISTO sto mi se desavalo kada sam tek instalirao Vistu, iako malo u drugacijem obliku. Sve genijalno funkcionise, osim interneta, za divno cudo. Na Visti, sve sto je bilo potrebno je da se samo KONEKTUJEM i racunar bi se zaledio te bih morao reboot. Sada se racunar zaledi nakon par minuta/par sati surfanja, i opet moram reboot. Prosli put sam rijesio stvar nabavljajuci drugi PCI adapter, sad sumnjam da bi to rijesilo problem... Prosto sumnjam da je to nedostatka drivera jer driveri za WLAN karticu savrseno funkcionisu i uopce se ne zaledi racunar ako mircam ili sam na msnu, SAMO kada surfam stranicama, bez obzira koji browser koristim. Khm, vidjet cemo, mozda nadem rijesenje nekako...
Shunyata

PostPostao/la baKe dana 26 srp 2009, 17:43

Evo upravo čitam na internetu o tom problemu. Naime, najčešće kao uzrok se spominju drajveri, i to nVidijini. Dok neki kažu da nije do nVidije već neki problem sa ACPI u BIOS-u? Neke od preporuka su:

-Instaliraj nVidijine drivere od Viste
-Uradi update Windowsa
-Unistaliraj/probaj drugi antivirus
-Uradi update BIOS-a

Ima dosta stvari, ti skontaj šta ti je najprihvaljivije, to su samo neki od prijedloga.

http://www.google.ba/search?hl=bs&rlz=1 ... e&btnG=Traži&meta=
slika
baKe

PostPostao/la Shunyata dana 26 srp 2009, 18:03

baKe je napisao/la:Evo upravo čitam na internetu o tom problemu. Naime, najčešće kao uzrok se spominju drajveri, i to nVidijini. Dok neki kažu da nije do nVidije već neki problem sa ACPI u BIOS-u? Neke od preporuka su:

-Instaliraj nVidijine drivere od Viste
-Uradi update Windowsa
-Unistaliraj/probaj drugi antivirus
-Uradi update BIOS-a

Ima dosta stvari, ti skontaj šta ti je najprihvaljivije, to su samo neki od prijedloga.

http://www.google.ba/search?hl=bs&rlz=1 ... e&btnG=Traži&meta=

Nvidia je preporucila da se ne koriste Vista driveri za Win7 vec Win7 driveri, mada ipak mogu pokusati, ali nista do prvog u mjesecu, otisao limit na Win7 xD a driveri su teski.
Update uraden, ne pomaze.
Ne koristim uopce AV.
Uraden, ne pomaze.

Hvala ipak na pomoci, vidjet cu sta mogu uciniti, ako nista sacekat prvi pa pokusat s Vista driverima za graficku iako sumnjam da je do toga jer bi onda se zaledio racunar i dok ne surfam po stranicama a to se desava SAMO dok surfam po stranicama koristeci neki browser.
Shunyata

Sljedeća

Trenutno korisnika/ca: Google [Bot] i 2 gostiju.

Home | Internet | Webhosting | Kolokacija | Servisi | Webmail | Stanje mreže | Kontakt | Forum Copyright © Global Internet d.o.o., 2008., Forum by phpBB